+ Filtreler
Alçıpan Beyaz
ATIŞKAN
Alçıpan Beyaz
160 TL
Kırmızı Alçıpan 120x250
ATIŞKAN
Kırmızı Alçıpan 120x250
240 TL
ATIŞKAN
Yeşil Alçıpan 120x250
240 TL

Alçıpan Levhalar

Bir bölme oluşturmak veya odayı ikiye bölmek istiyorsanız, alçıpan ideal çözümdür. Alçıpan, boşlukları ayırmak için mükemmel bir malzemedir. Hafiftir, kullanımı kolaydır. Alçıpan ile ortamınızın çehresini değiştirebilirsiniz. Dilerseniz kısa süre içerisinde ofisiniz de ya da yeni büyük bir odayı ikiye bölebilir çocuklarınızın oynayabileceği bir alan oluşturabilirsiniz. Alçıpan, asma tavan oluşturmak için de ideal ve pratik bir üründür. Eviniz çok yüksek tavanlara sahipse, bunları alçıpan ile kısa sürede alçaltabilirsiniz. Alçıpan önemli bir yapı malzemesidir. Uygulama hızı ve belirli teknik özellikleri nedeniyle şu anda hafif inşaatta en çok kullanılan malzemelerden birisi olmuştur.

Alçıpan, alçı levhalar için kullanılan en yaygın terimdir

Hastanelerden okullara, mağazalardan evlere kadar tüm projelerde duvar, tezgâh ve asma tavan oluşturmak için tüm yapılarda alçıpan uygulanmaktadır. Alçıpan kullanmanın birçok avantajı vardır. İlk olarak, tesviye ve dekorasyona hazır düz ve pürüzsüz yüzeylerin oluşturulmasını kolaylaştırır. Ayrıca, alçıpan hafif olmasından dolayı uygulaması kolaydır ve aynı zamanda eğimli yüzeyler oluşturmak için kolayca kullanılabilir. Alçıpan, yangın sırasında açığa çıkan suyun belirli bir yüzdesini koruyabilen yangına dayanıklı doğal bir malzemedir. Su, alçıpan levhaların yangına iyi bir süre dayanmasını sağlayarak sıcaklığı kontrol eder. Alçıpan levhalar % 100 geri dönüştürülebilir ve içinde çok yüksek bir geri dönüştürülmüş alçı içeriğine sahiptir. Bu, alçıtaşına %100 ömür kazandırmayı mümkün kılan Türkiye genelindeki aktif alçı bazlı atık geri kazanım ve geri dönüşüm hizmeti sayesinde mümkündür.

Kaç Çeşit Alçıpan Var?

Alçıpan levhalar genellikle sundukları performanslara göre sınıflandırılır:

• Beyaz Alçıpan; iç mekân tasarımları için uygun düzgün yüzeyli alçı levhalardır.
• Yeşil Alçıpan; her türlü ıslak hacimli ve nemli ortamlar için uygun, su iticilik özelliği kazandırılmış bir yüzeyi yeşil özel karton kaplı alçı levhadır. Neme dayanım ve üzerine seramik vb. kaplanabilir.
• Kırmızı Alçıpan; Yangın dayanımı süresi artırılmış, elyaf takviyeli alçı levhalardır. Isıl direnç için kırmızı alçıpan kullanmak önemli bir ayrıntıdır.
•  Ses yalıtımına sahip akustik alçıpan; genellikle girişlerde, toplantı odalarında, restoranlarda ve ses yankılanmasının kontrol edilmesi gereken tüm ortamlarda kullanılan estetik özellikli ses yutuculuğu için kullanılan alçı levhalar size harikalar sunar.
• Yüksek mekanik ve darbe direncine sahip veya asılı yükleri sabitlemek için alçıpanlar işinizi kolaylaştıracaktır.
• Yangına ve suya dayanıklı alçıpan; yangın dayanımı artırılmış ve su iticilik özelliği kazandırılmış bir yüzü pembe bir yüzü yeşil çok yönlü kullanılabilen alçı levhalardır.
• Esnek Alçıpan, iç tasarımlarda kullanılan, esneme kabiliyeti yüksek kolay şekil alan alçı levhalardır.

Ayrıca cepheler veya pilot zeminler oluşturmak için veya yüzme havuzları ve kaplıcalar gibi yüksek nemli ortamlardaki uygulamalar için ideal olan alçıpan bazlı dış mekan döşemeleri  de bulunmaktadır.

Bu yapı malzemesinin başarısı, özelliklerinin yanı sıra kurulum kolaylığı ve hızı çok önemli bir ayrıntıdır. Hızlı ve kolay bir şekilde uygulanmasıyla, çıkarılabilir, maliyeti düşüktür ve mimarlar alçıpanları çok sever çünkü son derece çok yönlüdür ve modellenebilir. Alçıpan levha işleri, hem hammadde hem de sıva işçiliği maliyetleri içerdiğinden, daha geleneksel malzemelerle yapılanlara göre daha düşük bir maliyete sahiptir. Paneller farklı şekillerde kolaylıkla yapılabilir ve basit kurulumları, işi yürütmek için gerekli insan gücü için büyük yatırımlar gerektirmez. Özel kullanıma bağlı olarak, iç alçı tabakasının bileşimi, ürüne ek performans özellikleri kazandırmayı amaçlayan değişikliklere karşı hassastır. Levha halinde alçıpan; kaplanmış alçı levhalar, iki selülozik malzeme tabakası arasına gömülmüş, dirençli ve uzun ömürlü, alçıya güçlü bir şekilde yapışan, yassı ve dikdörtgen bir levhayı ortaya çıkaran, yeniden hidratlanmış alçı tabakasından yapılmış ürünlerdir. Birlik Çatı olarak renkli alçıpan ürünlerini kategorimizde bulmanız mümkündür.

+ Daha Fazla Göster
Hızlı Teslimat
Saat 16:00’a kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargoda.
Müşteri Hizmetleri
Hafta içi 08:00 ile 18:00 Cumartesi 08:00 ile 15:00 0224 251 72 32
Güvenli Alışveriş
Adres bilgilerinizi kaydedin. Güvenli alışveriş yapın.
Kolay İade
Sitemiz üzerinden ya da bizleri arayarak iade talebinde bulunabilirsiniz. Kısa sürede iadeniz gerçekleştirilir.